• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.cat

Teatre: El passatger de la nit

Teatre: El passatger de la nit

El nostre grup de teatre presenta “El passatger de la nit” de Maria Manuela Reina.

Divendres 11 de novembre a les 22:00h.

Dissabte 12 de novembre a les 22:00h.

Diumenge 13 de novembre a les 18:00h.

Feu les vostres reserves a secretaria de 10 a 13 i de 17 a 21h. al telèfon 93 218 19 64 o al e-mail elcentre@elcentregracia.cat

Els àmbits de l’ètica i de la consciència són espais sense límits definits, ambigus i intricats. Suposo que gairebé tots tenim una idea bastant clara de quin hauria de ser el nostre comportament, encara que molt pocs ens esforcem a seguir una línia de conducta d’acord a les pautes morals que hem establert. Això, a part de resultar massa avorrit, potser seria, així mateix, lleument injust. Existeixen diverses escales de valors? S’han de exigir els mateixos escrúpols de consciència a un estadista, per exemple, que a un senzill horticultor? Existeixen determinats eximents per a aquells que han d’assumir greus responsabilitats?  Es pot ser ètic i just al mateix temps sense deixar de ser humà?  La rectitud i l’honestedat obtenen sempre la recompensa del merescut desengany?

Aquestes, i altres preguntes semblants, s’intueixen d’alguna manera en “El passatger de la nit” sense que jo m’hagi proposat contestar-les. M’horroritzen les obres moralistes i em fastiguegen les de tesi.  Quan el teatre, en qualsevol dels seus vessants, no és amè i sorprenent, es converteix en una conferència, una cosa que molt pocs som capaços de suportar.  En la vida de tots nosaltres, abans o després, sempre acaba per sorgir de la foscor de la nostra consciència aquest estrany passatger que ens interroga, que ens inquieta … i al que nosaltres acabem per expulsar per evitar-nos molestos remordiments que arruïnarien els nostres caps de setmana. En aquest mateix instant penso que la meva comèdia potser pugui ser definida com molt crítica i immoral, però jo crec que només és modestament real i molt poc malenconiosa.

Autocrítica de l’autora Mª Manuela Reina