• +34 932 18 19 64
  • elcentre@elcentregracia.cat

Concurs de Teatre: Una ciutat brillant

Concurs de Teatre: Una ciutat brillant

Aquest diumenge dia 26 de març a les 18:00h. i dins del XXXè Concurs de Teatre Català de Gràcia, el Grup Agrupació de Teatre Calaf presenta “Una ciutat brillant” de Conor McPherson.

Aquesta vegada l’ATC us oferim una obra de teatre d’un jove autor irlandès, Conor McPherson, que en pocs anys ha esdevingut un autor revelació del teatre europeu.

Un home acudeix al psiquiatra perquè se li apareix la seva dona morta en accident de cotxe… A partir d’aquest fet inicial podrem veure unes persones solitàries en un punt molt complicat de la seva vida. No tenen clar el seu futur perquè els fantasmes del passat fan difícil la seva existència.

Aquesta ciutat brillant que en el text és Dublín, però que podria ser qualsevol altra ciutat, amaga tot un ventall de persones a la deriva, sense saber què volen i havent de lluitar contra un passat, sovint amb una gran sensació de culpa.

És molt provable que ens sentim identificats amb algunes de les situacions que planteja el text, o potser fins i tot amb més d’una.

Malgrat tot, d’aquesta obra n’hem tret la conclusió de que pot haver-hi esperança per sortir de situacions complicades. Moltes vegades ens en podem sortir.

Ens identifiquem amb aquests personatges solitaris perquè són segurament també una part de nosaltres mateixos. Tots tenim una mica d’en John, de l’Ian, de la Neasa i d’en Laurence.

“Una ciutat brillant” ens va captivar des de les primeres lectures del text, però ha suposat també un repte que hem afrontat amb molta il·lusió i moltes ganes. Sempre és difícil escenificar el món dels sentiments i fer-ho creïble.

Hem analitzat molt totes les escenes i personatges perquè volíem que fos, com sovint diem la gent de teatre, de veritat.

Esperem haver aconseguit el nostre objectiu. Si quan acaba l’obra penseu una mica en tot el que heu vist, estarem satisfets. Voldrà dir que no us ha deixat del tot indiferents.

I aquesta és la finalitat del teatre.

Feu les vostres reserves trucant a la secretaria del Centre de 10 a 13 i de 17 a 21h. al telèfon 93 218 19 64.